Pályázati oldal

Nexxpertise Szolgáltató Kft.
A projekt kódja: GINOP-1.2.9-20-2021-02638

A projekt címe: A Nexxpertise Kft. kapacitásbővítése
A szerződött vissza nem térítendő támogatás összege 9 961 000 Ft.
A támogatás mértéke 70 %

Jelen fejlesztés egy új üzletág bevetésére, és ezen keresztül munkahelyteremtésre irányul. A projekt keretében megvásárlásra kerül 1 db YANMAR ViO23-6 Classic+ típusú lánctalpas minikotró .A vállalkozás a jól prosperáló- ám időszakos- tanácsadási tevékenység mellett egy olyan üzletágat kíván elindítani, ami sokkal kevésbé kitett a fejlesztési ciklusoknak, illetve Magyarország felzárkóztatására irányuló fejlesztési támogatások csökkenésével, vagy elmaradásával képes a vállalkozás árbevételét és eredményét biztosítani.

A tervezett tevékenység kisebb földmunkák elvégzéséhez szükséges berendezés beszerzése, mivel előzetes piackutatás alapján azt tapasztaljuk, hogy kis volumenű földmunkához nincs igazán szabad kapacitás a járásban, illetve a régióban.

Mivel a tevékenységnek sajátja, hogy a berendezést nagyobb földrajzi távolságra szállítani kell (amihez szükséges egy szállítójármű), ezért különösen nagy a jelentősége a helyi ellátottságnak. A szolgáltatók egy része nem vállalja, hogy több órás utazásnak teszik ki a gépet, ennek több oka van: a kiszállási költség jelentősen megdrágítja a munkavégzést, melyet az ügyfelek nem szívesen fizetnek ki, másrészt viszont még ezzel együtt sem lehet átterhelni a teljes kieső idő alatt kimaradó óradíjat szállítási költségre, különösen akkor, ha a munka kisebb volumenű.

A professzionális építési vállalkozások, akik rendelkeznek ilyen berendezésekkel, az esetek többségében a saját munkájuk, megbízásaik ellátásához használják a gépeket, így ha tudnak is magánemberek számára megbízásokat vállalni, azt nagyon hosszú határidővel teszik. Emellett, mivel a vállalkozás rezsije beépítésre kerül a gép óradíjába, nem előny, ha egy nagyobb vállalat gépét béreli ki egy magánember, vagy nagyobb cégnek ad pár órás megbízást.

A projekt fizikai zárása: 2022.09.30.